Известие

Collapse
No announcement yet.

Не работят перките на радиатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не работят перките на радиатора

Колеги,казвайте мнения,колата загрява но перките не работят.
    Алфа Ромео 159

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=69364
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Моето мнение че някъде се губи ток,но тва няма как да се оправи във форума.............
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

166

Благодаря,много сте бързи поръчал съм датчик за темп.,и след ремонта ще пиша какъв е бил проблема.
        Алфа Ромео 159

Comment

Благодаря,много сте бързи поръчал съм датчик за темп.,и след ремонта ще пиша какъв е бил проблема.
          Колега не че нещо ма много ми е странно да се купуват компоненти при положение че незнаеш какво и е на колата? По тая логика що не купи перка нали тя не работи ?
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Колега не че нещо ма много ми е странно да се купуват компоненти при положение че незнаеш какво и е на колата? По тая логика що не купи перка нали тя не работи ?
            Споко брат,нека действат,па и нали се сещаш че ако е прецакан датчика или няма връзка с ЕКУ-то перките ще работят постоянно

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

166

Не се притеснявай колега,вземам го само за проба ако не е той се връща,така че не се дават пари ей така.
              Алфа Ромео 159

Comment

Aма така с проби няма да си оправиш колата

Comment

Трябва си преглед от човек, който е на Ти с токовете - като гледам вече всеки втори проблем е свързан с тоците.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

166

Колата е 6 няма проблем,проблема е там че,1-ва скорост на вентилатора включва на 98гр. а 2-ра на 108 така че няма как да включат тези вентилатори като охл.течност не превишава 90гр.
                    Алфа Ромео 159

Comment

Колата е 6 няма проблем,проблема е там че,1-ва скорост на вентилатора включва на 98гр. а 2-ра на 108 така че няма как да включат тези вентилатори като охл.течност не превишава 90гр.
                      Ако стои и работи намясто, как така няма да надхвърли 90 градуса ?

Поправете ме ако греша, но от това, което съм чел по документациите, датчикът въз основа на чиято информация се управлява принудителното охлаждане на радиатора, всъщност мери налягане а не температура.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:05.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

166

Да,на място работи около 20-25мин.стигна до 90гр.термостата отвори и завъртя големия кръг,след това реших да я карам та дано вдигне темп.,карах я с 40км. на темпомат и си остана тази температура и прекратих всички опити.
                        Алфа Ромео 159

Comment

Да,на място работи около 20-25мин.стигна до 90гр.термостата отвори и завъртя големия кръг,след това реших да я карам та дано вдигне темп.,карах я с 40км. на темпомат и си остана тази температура и прекратих всички опити.
                          Когато е в движение, макар и с 40 км/ч , радиаторът се обдухва и поради това си държи 90 гр. Ако работи намясто и не включва вентилаторът, ще вдигне и 110 гр.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

166

Да,колега затова я карах с ниска скорост,но ефекта беше същия и се отказах т.е. темп.е висока за да включи.
                            Алфа Ромео 159

Comment

Миналата пролет май месец беше една вечер си играх да си настройвам фаровете, колата работи на място почти час така и не мръдна стрелката от 90 градуса. Имам колата от година и нещо не съм чул перка да се включи, освен като си пускам климатика а и никога не е надвишавала 90 градуса. Ако на колегата е дизел също мисля че е съвсем нормално това
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Working...
                              X